ве советуваме

ве советуваме

НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ПАЗИ КОГА СЕ КУПУВААТ ГУМЕНИ ГАСЕНИЦИ

При купување гумени гасеници бидете пазливи околу неколку работи,постојата трговци кој саката да ве привлечат:

СЕРИСКИ БРОЈ  НА  ГАСЕНИЦАТА

Кој се добива каде е произведена  гасеницата.Серискио број е неопходен за гасеницата за сите светски производители на гасеници.

ТЕЖИНА И КИЛОГРАМИ-ПОМАЛ ПРОФИЛ

На пазарот постојат и полесна варијанта, која прозведува  различни произведуваци,кој можете да купите гасеници  кој може да одговарат со вашите карактеристики за вашата машина.Тие гасеници се лесни и потенки

СКЛАДИШТА

Прашајте  го производител каде е била складирана гасеницата.Гасеницата е направена од смеса гума и има ограничен рок траење.Складиштата треа да бидата темни,затворени, сува подлога и спортивно може да дојде до распукнување на гасеницата..дождот и сонцето се нај лоши.

ГАРАНЦИЈА НА БРОЈ  ЧАСОВИ

Продавачот ке ви даде гаранциај на број часови(2000-3000)само прашајте како ќе имате контрола на број часови и они ќе биде запрепастен.кој се чекорите за гаранцијата.

НЕ ПОСТОЈАТА ГЕРМАНСКИ ГАСЕНИЦИ.

Постојат трговци од Германија а гасениците се од Кина.ако ве убедувата дека се од EU .барајте да ви дадат документ од  EU потекло.